بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Tangan yang menulis ini juga akan lebur satu hari nanti, ku mohon agar segala yang tidak elok itu dihapuskan. Seandainya tangan yang menulis ini akan membawa kamu ke neraka, maka tinggalkanlah~

.:contacts:.

Tumblr: Insomnia

Post 15

Hari Terus Berlalu~

kredit to Mujahidah Ansarullah kerana men'snap' photo ini. :D
Aisyah Badri dihadapan, dan saya dibelakang, kenangan~
~gambar hiasan~

Salam'alaykum to all readers..

huh~ sedar-sedar, hari isnin ni dah masuk bulan rejab kan. Tekejut gak dapat mesej tadi dari sorang kawan. hm, pejam-celik pejam celik, dah nak habis tahun 2010. Kata sorang lagi kawan, ha, tak sangka, kamu pun, lagi 4 bulan, dah besar. hehe. Alahmdulillah, dah sampai umur ni, moga Allah panjangkan untuk menambahkan amalan soleh, amin~

Agak-agak, macam mana eh kita ni. Dah nak masuk rejab, kejap lagi sya'ban, pastu, Ramadhan.. Oh ya Allah, cepatnya masa berlalu..dengan apa aku gunakan masa aku..

Teringat~ dari darjah satu ana di Ibn Khaldun, Sekolah Rendah Ibn Khaldun, then, Sekolah Menengah, masuk kat Ibn Khaldun gak, dikenali sebagai SMIK, IKSS, kat lencana tertulis, Madrasah Ibn Khaldun at-Tsanawiyyah, beralim, bertaqwa, ku berasa Izzah denganmu, wahai SMIK!~. Waktu form 1, waktu tu, kalau tengok gambar semula, memang selekeh, blur lagi tuh, duk dengan akak-akak senior, ingat lagi, akak-akak yang memimpin, kak bibah, kak maya, kak ju, and sebatch dengannya, rasanya, waktu tu, memang saat yang manis, sebab masih kecik lagi, duk dalam halaqah akak-akak dan sebagainya. Suka sangat pertuturan diorang bila bagi tazkirah. Tapi sekarang, dah besar, kami pula la yang jadi pemimpin, bawa halaqah, jadi itu, ini, tapi, alhamdulillah, rasa terpilih, untuk bawa ni semua.

Ni la, Halaqah Cinta di SMiK, pasti ku akan merinduinya suatu hari nanti!~
Tapi takda la duduk atas pasir tiap hari. Hari 'istimewa' je macam ni. :)

SPM, SPM, SPM, ana taw, bebudak 93, semua duk fikir ni kan, ngaku je, sebab ana pun sama. hehe. Apa pun, all the best!

Cuti nak habis, lepas buka sekolah, berapa minggu lepas tu (mungkin seminggu / 2) dah mula trial. Haih, macam-macam perasaan ada. Apa pun, kepada diriku yang terutamanya, dan kepada sahibah-sahibahku, sama-sama kita Doa, usaha, dan tawakkal. Moga Dia bantu dalam tiap usaha kita. La tansa min zikrillah, wa la taiasu min rahmatillah, innallaha ma'ak daiman!

Ok, jum sama-sama kita baca,

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهما باركلنا فى رجب وشعبان وبالغنا فى رمضان
Maksudnya: Ya Allah Tuhan kami, berkatilah kami dibulan rejab dan sya'ban, dan sampaikanlah kami di bulan Ramadhan. Amin~

Sekian saja~

Ini Hadiah untuk israel laknatullah:

sungguh comel saya rasa pic ni. Pertama kali lihat diblog seorang akhawat, terus save dalam pc, berniat nak post di blog, dan... tadaaa...
Moga kamu menghargainya.. :D
dari saya,
-blogger penentang kekejam israel-

Wallahu 'Alam, wassalam :)

5 comments:

musafir muslimah said...

salam..
wow..!!
seronoknya dpt sk cmnih..
hik3..

cisss... dy copy gmbo 2 dr org leyh..
ana nk copy dr enti xleyh..
haishh.. slh gne apkh itu.?? =p

musafir muslimah said...

salam..
wow..!!
seronoknya dpt sk cmnih..
hik3..

cisss... dy copy gmbo 2 dr org leyh..
ana nk copy dr enti xleyh..
haishh.. slh gne apkh itu.?? =p

Zuhelsyaheedah said...

w'salam..
alhamdulillah.. :D

ada la, mcm2 org slh gna la ni..
nak ke, ckp awl2, heheh.. :D

ha, nah, klik link ni..
http://3.bp.blogspot.com/_opzh9IKP_PQ/TBUKeoetw_I/AAAAAAAAAPM/9X53-qHUC4c/s1600/7889.jpg

musafir muslimah said...

hehe...
tidak cukup awl kah nih..?? =p

syukran..!! ^^

Zuhelsyaheedah said...

xbrapa ckup.. keh3 :D
afwan!! ^^